Vijesti

OKM Centrometal stigao do prve pobjede

objavljeno: | 30. 10. 2017. | 10.13

 

Nakon više od pet godina opet smo u Nedelišću mogli vidjeti lokalni derbi susret črečanskog i varaždinskog prvoligaša. Centrometal je u prva tri kola imao najteži mogući raspored i osvojio je samo jedan bod. Varaždinci pak do ovog susreta nisu imali niti bod; stoga je pred oba sastava bio imperativ pobjede.

Više pročitajte ovdje 

Domaći treneri odlučili su se za iskusniju varijantu momčadi s Palinkašem, Posavcom, Bogdanovićem, Komosarom, Vincekom, Gotalom i liberom Kurtešom. Za Varaždince su krenuli Silić, braća Orešković, Somođi, Jošić, Žganec i libero Nevžala.

Centrometal je mnogo bolje krenuo u utakmicu i poveo 7:3. Kroz cijeli prvi set črečanska momčad držala je tu prednost i bez većih problema dobila prvi set sa 25:19. Odličnim servisama domaći igrači nisu davali nikakve šanse gostima. Prednjačili su u tome Vincek i Bogdanović. Tomica Posavec odigrao je bez greške u napadu, a Kurteš je pokrivao dobro u obrani.

Drugi set krenulo je poravnato. Varaždin je vodio 10:9. No tada na servis dolazi Bogdanović i odličnim servisima preokreće rezultat u 16:10 za Međimurce. Tu je set riješen, na kraju je uvjerljivih 25:15. Čak pet direktnih servis poena Bogdanovića u ovom setu.  No treći set druga priča ne terenu. Silić je odlično odservirao i stekao prednost za svoju momčad od tri poena. Domaći ne uspjevaju nikako preokrenuti rezultat. Varaždinci igraju odlično i u jednom trenutku imaju 16:10. Tada na servis ulazi mladi Juras i njegovim odličnim početnim udarcima prednost se prepolovila. Centrometal se vraća u igru. Prvi put je poravnato kod 20:20. Uslijedila je neizvjesna završnica u kojoj je Centrometal prvi došao do meč lopte. Tri puta nisu uspjeli, da bi u konačnici iskoristili četvrtu meč loptu prolaskom Vinceka za značajnih 3:0 međimurske ekipe.

U domaćim redovima odlično izdanje kapetana Posavca, Vincek je dobro odigrao u napadu, Bogdanović na servisu, Kurteš na mjestu libera. Varaždinci su pokazali da su dobra momčad, ali Centrometal je imao dobru večer i nisu gostima prepustili niti set.

OKM Centrometal – OK Kitro Varaždin 3:0 ( 25:19, 25:15, 28:26 )

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem